Virusul cu coroană

on

Mass media și ”coronavirusul” – povestea unei isterii artificiale

Dacă mai aveam vreo urmă de indoială cât cinism, ticăloșie, lăcomie, gândire pe termen scurt și prostie există în mass media, acum m-am lecuit.

În urmă cu 12 ani de zile, au făcut același lucru cu ”criza”. Au tot rostogolit ”criză”, ”criză”, ”criză”, pentru că niște idioți au crezut că vor face audiențe mari, azi, mâine, săptămâna asta, manipulând instinctele primare ale oamenilor. Și au făcut. Dar tot rostogolind știri apocaliptice inflamate artificial, au indus oamenilor un comportament conservator, oamenii au incetat să mai consume. Încetând să mai consume, s-a creat o criză reală. Și ghiciți care au fost primele bugete pe care companiile le-au tăiat? Cele de publicitate! Așa că idioții care au inflamat artificial niște știri pentru a-și majora încasările săptămâna sau luna în curs, prin acest lucru și-au înjumătățit încasările pe următorul deceniu.

Același lucru fac și acum, cu acest ”coronavirus”. Repetă același tipar. Unii din prostie, alții poate pentru că sunt parte a unui program planetar de a mai induce o criză mondială. Prea erau bursele pe maxime de 10 ani. Niște băieți denumiți generic ”păpușari” mai trebuie să-și mai regleze niște conturi.

Suspiciunea mea că este o criză ”engineerd” pleacă inclusiv de la nume. Dacă i-ar fi spus pur și simplu că este o formă de gripă (ceea ce pare că este, din toate opiniile medicale exprimate în spațiul public) ar fi fost ceva banal. Lumea e obișnuită cu gripa. Nu creezi panică și nu oprești avioane la sol că a mai apărut o tulpină nouă de gripa. Dar dacă îi dai un nume exotic, creezi.

Să mergem la fapte. În România, în sezonul gripal 2018 – 2019, în România s-au îmbolnăvit de gripă 2489 de persoane și dintre aceștia au decedat 138 (sursa : Newsweek). Adica 5%! Cinci la sută. Și nu s-a mai întors pământul cu susul în jos. E ceva cu care ne-am obișnuit. Dar un virus gripal care are o rată de mortalitate MAI MICĂ, doar pentru că are un nume exotic și există clar niște interese de a rostogoli această știre, face isterie planetară. Dă lumea năvală să își facă stocuri de mâncare și apă.

Paranteză: în urmă cu niște ani am citit o carte despre Clubul Bilderberg și alte organizații care conduc lumea din umbra, cu diverse insight-uri. Unul era că ”păpușarii” au făcut cercetări sociologice și au ajuns la concluzia că omenirea ar intra în anomie dacă totul ar merge bine, lumea nu ar mai putea fi controlată și manipulată. Și s-a decis ca la diverse intervale să se creeze câte o criză, indusă artifical, ca să ne țină ocupați și stresați: ba un război, ba un atac terorist, ba o pandemie. Dacă urmăriți atent știrile din ultimii zece ani, de sus, pattern-ul pare corect. Diverse știri par să inflameze lumea, de parcă e sfârșitul lumii, apoi la un moment dat dispar în neantul din care au apărut. Cu diverse victime colaterale, precum extincția găinilor în ”gripa aviară” sau a porcilor în ”pesta porcină”. Ceea ce nu e rău pentru producători, ofertă mai mică înseamnă prețuri mai mari, pe care le plătim fiecare dintre noi.

Dacă în 2008, cu criza financiară, era vorba de bani și frica de sărăcie, acum manipulează o frică mult mai bazală: frica de moarte. Cine și de ce are exact intenția de a crea așa ceva nu știu. Poate fi un exercițiu planetar să vadă unii cum ar reacționa lumea la așa ceva. În orice caz, este în opinia mea o aberație și eu nu am de gând să îmi las viața afectată de această manipulare. Recomand tuturor măsurile de bun simț în privința igienei personale (ca în orice sezon rece, cu gripă, de altfel, precum și în general) și în rest life goes on.

Sursa : Alexandru Răducanu , fondator Canal 33.

Subscriu și privind la toată forfota din media și nu numai adaug atât : Ce se întâmplă ? S-a descoperit „apa caldă” ??!

Aveți grija de imunitatea fizică, mentală , emoțională , si Filtrați mai des informațiile prin filtru interior .

LoRa.

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. sticri spune:

  Multumesc Lora ca ai adus in discutie acest subiect fierbinte.
  Subscriu la cele spuse de Alexandru , din ce cunosc in Ro rata mortalitatii pt gripa normala e in jur de 3%, dar variaza putin in functie de zone, iar rata mortalitatii pe plan mondial pt coronavirus este in jur de 2.5%.
  Deci? …..despre ce vorbim?
  Mai e ceva….95% din cazurile de coronavirus sunt forme usoare iar cele 5% care sunt forme grave in general apar la persoane care sunt foarte bătrâne sau au si alte afecțiuni cronice avansate si sistemul lor imunitar este foarte scazut.
  Parerea mea e ca totul e o mascarada pt a induce starea de frica si altele.
  O zi buna!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Life Design spune:

   Așa este Cristi . Acum deja, cei ce au urechi să audă.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.