Coaching

Tind a crede că evoluția este, de fapt, lucrul cu noi înșine. A ne cunoaște și a lucra personal, pentru a deveni mai buni. Astfel, fiecare devenind mai bun, contribuie la devenirea unei lumi mai bune. Voi susține mereu că evoluția, conștientizarea și extinderea conștiinței începe de la fiecare om în parte. Pentru mine, coaching-ul este facilitator în tot acest proces de evoluție.

Ce este coaching?

Coaching-ul l-am descoperit după ani buni de cercetări și experiențe în domeniul dezvoltării personale. Coaching-ul, înainte de toate, mi-a facilitat calea devenirii mele, într-o variantă mai bună, cunoașterea și integrarea propriei mele ființe(corp fizic, emoțional, mental și spiritual). După care m-a ajutat să găsesc răspuns la toate întrebările frământate de ani, să înțeleg lucruri pe care înainte mintea mea nu le percepea și să-mi regăsesc liniștea sufletească.

În final, coaching-ul a devenit pasiunea mea, prin care mi-am schimbat stilul de viață, activând în prezent în acest domeniu. Specializată ca și coach, observ că acest concept de coaching pentru unii sună încă a nou, cu toate că s-a răspândit mult în ultimii ani. Mulți îl asociază cu psihologia. Doresc să fac o distincție dintre coaching și psihologie.

Psihologia – totalitatea fenomenelor psihice care caracterizează un individ sau o colectivitate; concepție, mentalitate, totalitatea proceselor psihice care condiționează o activitate.

Coaching -(din engleză: antrenare)

Antrenarea aptitudinilor pentru îmbunătățirea propriei persoane, obținerea rezultatelor dorite în toate domeniile vieții. Coaching-ul este un proces care facilitează cursul evoluției lucrurilor, dezvoltării personale, relațiilor personale și interpersonale. Descoperind valorile, resursele și puterea interioară, coaching-ul facilitează crearea și menținerea stilului de viața dorit. Da, conține mecanisme din psihologie, având la bază psihologia benefică omului, totuși există diferență dintre un coach și un psiholog.

Psihologul este observatorul fin, dotat cu capacitatea de a sesiza și analiza viața sufletească a omului.

Coach-ul la fel sesizează și analizează viața sufleteasca a omului, însă nu se oprește numai la o examinare. Face să-ți descoperi resursele proprii, ce te antrenează pentru reușita proprie și modelarea stilului de viața dorit. Prin întrebări specifice te invită să-ți descoperi înțelepciunea proprie, potențialul, valorile profunde. Te conduce a-ți găsi și menține resursele ce îți vor fi de folos în orice situație din viață. Oferă suportul necesar în procesul stabilirii obiectivelor, planificarea planului de acțiune, fiind alături în tot acest proces.

Coach există în diferite ramuri: în sport , întâlnit mai des {antrenorul personal}, business {businesscoach}, {executive coach}, de viața {lifecoach}sănătate {L’health coaching}. Fiecare alegând domeniul de viață dorit spre îmbunătățire.

Sper să fi făcut puțină lumină în tot misterul legat de coaching.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.