Noul se deschide când însușim lecțiile trecutului.

Noul se deschide când ne însușim bine vechiul, trecutul. Tot ce ne ține să mergem înainte este trecutul, situațiile din trecut pese care mai greu trecem. Și e trist de sesizat cum uneori ne irosim timpul, tot aducând la suprafața, amintindu-ne de situații în care așteptarile noastre au fost spulberate.

Toate așteptarile le putem avea doar de la noi, făcand noi pași , in situații similare cu cele din trecut in care am eșuat. Sau altfel spus,cea mai buna comparația este eu cu mine cea de ieri.

Nu am auzit să fi adus rezultate celora care au tot adus in atenție doar povestind ce li s-a întâmplat în trecut fără a constientiza de ce s-a întâmplat asta. Știți voi poate, eu încă nu am auzit, ca o amintire povestită periodic poate rezolva acea situație din trecut.

Mă mai trezesc și eu uneori luată de val povestind câte ceva din trecut, însă mereu îmi pun intenția să fac o concluzie, luând de colo doar ceea ce mă reprezintă, restu acceptând asa cum este, mai mult, mulțumind la toate cum au fost si la toți cei implicați, căci nu se știe dacă învățam ceva lecții, de erau altfel aranjate lucrurile.

Toate situațiile din trecut ce vin in atenție, vin pentru a fi digerate, concluzionând ce luăm și facem pe viitor, sau ce nu vom face niciodată, lăsând judecata în voia și justiția vieții, ea le aranjează potrivit pentru fiecare. Dacă vin in atenție aceleași situații care au fost și in trecut, atunci e lucru clar, ca încă nu ne-am însușit lecția, și se vor tot repeta până ajungem să nu pășim pe aceeași greblă de mai multe ori.

P.S. Pozele sunt din ultima călătorie numind-o: „Drumul spre Brașov ” unde în decurs unei zile am trecut de două ori frontiera MD-RO după zeci de demersuri. Însă, toate provacarile mi-au scos în atenție voința și măreția curajului ce îl poate avea ființa umană. Poate voi reveni mai des pe aici, împărtășind din picanteriile călătoriei, cu intenția unei felii inspiraționale în aceste momente de pandemie .

Lora-Larisa Dogaru

5 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. sticri spune:

  Buna Lora!
  M-am uitat cu atentie la imaginea cu „copacelul” si as zice ca seamana dar parca nu esti tu cea din imaginile de pe blog. Cred ca e o „parte” din tine…..😊

  Apreciază

  1. Life Design spune:

   Nu seamănă cu mine ??

   Apoi, suntem ființe multidimensionale, probabil a ieșit in atenție o altă Lora🤗

   Apreciază

 2. sticri spune:

  Seamana cu tine si chiar arata ca o adolescenta.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Life Design spune:

   Eu sunt- e adolescenta din mine 🙂

   Apreciat de 1 persoană

   1. sticri spune:

    E minunat ca reusesti sa te mentii.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.