Câteva adevăruri despre Covid care nu se spun

on

Câteva adevăruri despre COVID care nu se spun

1. În România nu sunt doar aproximativ 30.000 de persoane care au fost / sunt pozitive. Sunt 1 milion. Un milion. Aceasta este cifra reală. Dacă împărțiți numărul de teste făcute zilnic (în jur de 12.000 la numărul de persoane descoperite pozitve, în jur de 600), rezulta 5%. Cinci la sută. Dat fiind că aceste teste se fac de multe luni de zile și că ne apropiem de un milion de teste, și proporțiile se cam păstrează, este rezonabil să credem că au relevanță statistică. 5% din populația României înseamnă un milion de pozitivi. Dat fiind că avem în jur de 2000 de morți încadrați la COVID (nu mai intru în discuții cum, o luăm de bună), înseamnă o mortalitate de 2 la mie. 2 la 1000. Acestea sunt cifrele reale. Astfel, dacă acum, azi, toată populația României ar fi contaminată, am risca 40.000 de morți (echivalentul mortalității generale pe o lună în România). E mult? E puțin? Greu de evaluat, dar acestea sunt cifrele REALE, ca să avem o claritate despre riscul real total raportat la România.

2. Nu există nici un val 2. Pur și simplu valul 1 nu a plecat nicăieri. Autoritățile din întreaga lume l-au ținut sub presiune o vreme, cu măsuri demente, distrugând vieți, afaceri, accesul ALTORA la servicii medicale non-covid, dar nimeni nu a rezolvat DE TOT problema nicăieri, și cum nu pot ține oamenii închiși în casă pe termen INDEFINIT, cum au scos tancurile de pe străzi, cum numărul a reînceput să crească peste tot în lume. Va crește până când va face boala toata populația, exceptând cazul că apare în timp util un vaccin (posibil, dar puțin probabil să apară ceva serios, nu făcut pe genunchi, și care să rezolve problema mai repede de câțiva ani – de altfel vedem că nici vaccinurile gripale nu rezolvă problema pe gripă, doar o diminuează). Deci vom trăi cu această amenințare de sănătate de acum încolo FOREVER, și spre deosebire de gripă acest virus NU are sezoane, va fi permanent. Omenirea va trebui să învețe să trăiască cu el, conștientizând că 2 la mie din oameni vor muri ANUAL de această boală, iar diverși vor face diverse forme mai ușoare. Probabil ce se va dezvolta va fi terapia de susținere, astfel încât oamenii care se îmbolnăvesc să ducă mai ușor boala sau să țină mai bine virusul sub control (ca la HIV).

3. Virusul este real. Cei care spun că nu este real azi, când începem să avem cunoștințe care sunt internate în spitale, înseamnă că trăiesc în negație. În opinia mea – și este o opinie personală – este o armă biologică, scăpată sau pusă intenționat în acțiune. Dar nu este natural. La cum se comportă, nu are cum să fie natural. Posibil ca așa-zisele ”mutații” să fie variații ale lui care sunt testate. Sau s-ar putea să fie mutații reale, caz în care eficiența unui vaccin începe să devină un mare semn de întrebare). Virusul este real și periculos. Sunt unii care, fie din credință reală, fie cu cinism (pentru că au întrevăzut o fereastră de oportunitate să fie David Ike de România și vor să câștige notorietate cu orice preț, care pentru unii se transformă și în bani), aleg să susțină o campanie prin care oamenii să nu poarte măști. Este o greșeală, care poate costa vieți omenești. Chiar atât de mult cinism pentru ceva imagine și ceva bani? Chiar nu îi pot face altfel? Este important să ne protejăm și pe noi și pe cei cu care venim în contact și să luăm toate măsurile de prevedere ca să nu ne îmbolnăvim nici pe noi nici pe alții.

4. Consider că măsurile de shut-down nu sunt benefice și nu rezolvă nimic – dacă ar fi rezolvat, s-ar fi văzut pe planetă. Doar au antagonizat oamenii, i-au făcut să respingă partea benefică și pozitivă a lor. Cred că mai degrabă s-ar fi vorbit cu oamenii de la om la om, de la suflet la suflet, să li se explice real care e situația, ca unor oameni. Nu suntem vite! Înțelegem.

5. Fiecare putere politică a folosit acest virus și această situație după cum le profită lor, iar oamenii au văzut asta și sunt revoltați. Asa a contribuit la respingerea măsurilor de protecție. Politicienii ar face bine să înceapă să se gândească în mod REAL la bine oamenilor, nu la interesele lor politice, financiare, militare . Unii sunt BOLNAVI de imagine personală. Am în minte un personaj anume. Nu îi scriu numele de scârbă. Sunt însă convins că what goes around, comes around. O să îi ofere viața ce mertită. Karma is a bitch!

Dragilor, protejați-vă cu responsabilitate și pe voi și pe alții și în paralel căutați să duceți o viață cât de normală puteți. Va trebui să învățăm să trăim cu situația asta, și prin urmare să muncim, să producem, să socializăm, să facem copii, să ducem viața mai departe. Da, este un risc anual ca 2 la mie din noi să moară. E un fapt de viață. Într-un an în acești 2 la mie pot să fiu eu, sau tu, sau oameni pe care îi cunoaștem. Ține de câtă grijă avem de noi și de ceilalți, dar și de un hazard al vieții. Va trebui să învățăm să ne fortificăm organismul și imunitatea. Este cam singura cale, pe lângă măsurile de protecție. Nu putem trăi pentru restul vieții într-o pușcărie, chiar dacă unii au vise erotice în acest sens.

RA, fondator School of Light

http://www.schooloflight.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.