Compasiunea

Compasiunea e o stare. O stare interioară ce o descoperi atunci când înțelegi egalitatea și unicitatea fiecărei ființe de pe pământ. Unicitatea și complexitatea fiecăruia dintre noi și acceptarea acestui lucru, că suntem aceeași prin forma corporală și esență divină, însă complecși ca design, aici e unicitatea fiecăruia. Fiecare vine să experimenteze careva lecții, să încheie careva cicluri karmice, să îminească careva obiective .. etc. Fiecare are ritmul său de evoluției de a înțelege lucruri, fiecare are nevoile sale, posibilitățile și timpul potrivit. E imposibil să fim identici în exprimare de sine, similari da , dar identici doar în miezul esenței noastre divine, in iubire și lumină. Identică ne este sursa, noi, doar niște extensii din forța universala, semințe de lumină, fiecare ci gradul sau de deschidere și Luminație.

Întelegând astea îi înțelegem și pe cei din jurul nostru. Suntem ca trandafirii , ne asemănăm dar niciodată nu vom găsi doi identici. Îi putem observa compatibili, de aceeași culoare(rasă), sălbatici și de sere, dar niciodată nu ne putem supăra , nu avem cum să ne supărăm că unul are miros și altul nu, unul e înflorit pe când altul e încă un boboc … exact așa și oamenii… nu putem da unui copil hrana ce o mastică un adult , îi faci rău , copilul încă nu are dantura, instrumentele necesare pe tru a digera informația pe care tu o deții …nu ai cum explica găinilor cum e trăirea zborului…

Căutați să înțelegeți și aplicați oricui … acasă, in familie … la serviciu … pe stradă…în relații de oricare gen ar fi ele… Suntem complecși și e util sa înțelegem cât mai bine acest lucru, astfel vom evita din a salva și mulțumi pe toată lumea, nu avem cum..!!! Nici Isus nu a reușit a salva pe toată lumea, a venit pentru altceva.

Compasiune pentru noi înșine să avem, și nu-i orgoliu , nu, e înțelegerea că pot greși , am greșit , nu știam atunci, in schimb îmi simt dorința de a face bine, de a face bine și altora, însă dacă nu voi sta eu bine cu mine, nu am cum să-i determin și pe alții să fie bine. Și aici înțeleg că defapt când mă iubesc, eman iubire, și asta văd și percep și alții, și atunci așa îi pot ajuta cel mai mult. Eu fiind bine cu mine și iubindu-mă, automat emit iubire , și asta vor simți și ceilalți – Iubire !! Tot acest proces ceed a fi compasiune, de la com– pasiune, com– place.. ceva ce nouă ne place automat emitem și altora, suntem făcuți din energie și frecvențe vibraționale. Cale mai ușoară și scurtă de a genera iubire în ceilalți asta pentru momment o văd .

((( Iubiți-vă )))

LoRa

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. sticri spune:

  Multumesc Lora pentru acest mesaj care conține multe idei pe care ar trebui sa le punem in practica cu toți.

  „…….Adevărata Iubire Compasională aduce în mod firesc Unitatea. Adevărata relație de iubire este o relație cu propria noastră ființă așa cum este practicată în Legea lui Unu. Când întruchipăm Iubirea, experimentăm pe Dumnezeu. Este necesar să fii în iubire și pace cu tine, pentru ca cineva să poată iubi pe ceilalți fără teamă. Sentimentul propriei stime, demnități și respect de sine deschide posibilitatea de a simți iubirea dezinteresată față de ceilalți. Acesta este procesul pe care îl învățăm și trăim la sfârșitul ciclului de Ascensiune pentru a deveni din nou un Uman Autentic.

  Legea lui Unu, Legea Iubirii

  Mai simplu spus, Legea lui Unu este Adevărul Universal că Totul este Unul. Este Adevărul spus de Hristos când a proclamat: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Cu toții suntem expresii directe ale Sursei Unice – Dumnezeu Sursă.
  ………………..
  Compasiunea este o virtute a Spiritelor lui Hristos – una în care capacitățile emoționale de empatie și simpatie (pentru suferința celorlalți) sunt privite ca o parte a Iubirii însăși și ca o piatră de temelie a unei mai bune interconexiuni sociale și a Umanismului Mondial. Compasiunea este bazată pe cele mai înalte principii din filozofie, societate și personalitate.
  …………….
  Cea mai directă cale de a simți compasiune autentică este prin conectarea cu Sine, recunoașterea și onorarea Spiritului din noi care animă toate lucrurile vii.”
  Lisa Renee

  Apreciat de 2 persoane

  1. Life Design spune:

   E minunat să văd și simt cum alții ca tine rezonează la mesajul scris de mine. Da, compasiunea vine din trăirea iubirii față de sine , compasiunea față de sine de unde se răspândește automat și celorlalți.
   Un Exercițiu util e atunci când ne punem în papucii celuilalt , încercam să-i înțelegem trăirile, așa nutrim sentiment de compasiune în noi și care merge și la celălat .

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.