Optimism versus gândire pozitivă

Gândirea pozitivă fiind înțeleasă diferit, duce spre căi diferite. Unii interpretează gândirea pozitivă ca o speranța de care să se agațe zâmbind mereu crezând că vor atrage lucruri pozitive. Nu, nu va fi așa, aia e doar o mască, că va veni ceva bun…Va veni doar ceea ce simte sufletul, și sub masca minții de zâmbet se ascunde ignoranța propriei realități. E nevoie de curaj să acceptăm propria realitate, căci greu recunoaștem că am putut greși. Ne place să avem mereu dreptatea la noi. Dar oare o dreptate unică oare există …? sau doar adevarul propriu care fiecare îl are În sinea sa și când este se face simțit nu are nevoie de demonstrație, căci vibrația lui atrage oameni ce vibrează cu acelaș adevăr , pentru că conțin și aceeași energie. Și asta e total diferit de „pozitiv” și atragerea lucrurilor pozitive. Fiecare atrage ceea ce emite și simte dincolo de măști, da, poate atrage aceeași oameni cu aceleași măști , căci asta emit, și pe asta vor rezonează.

Optimismul – pentru mine e o atitudine de a privi partea constructivă a lucrurilor spre o cale mai potrivită, mai benefică de a izbuti. Să ne amintim că uneori ce e benefic nu întodeauna și place minții raționale.

Ca o paranteză; Egoul atât de mult batjocorit este mintea inferioară , rațiunea limitată și confortabilă cu atât cât poate ea pe momment și în place să stea în bula sa confortabilă. E parte din noi, nu avem cum să ne ignorăm o parte din noi, da, nu-i cea mai strălucitoare parte , dar prin transformarea sa devenim mai puternici, ignoranța egoului stagnează creșterea. E mai util să știm că este ca parte din noi și să îi ignorăm acțiunile care ne îndeamnă sau nu îndeamnă să le facem, nu să-l ignorăm pe el ca parte din noi. A nu se confunda egoul cu aragonța, sunt doua lucruri diverse.

Optimismul e atitudinea prin observarea și acceptarea a realității așa cum este ea și găsirea unei căi benefice dintr-o anumită situație a propriei stări și a tuturor celor implicați în anumite situații sau și relații .

LoRa

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. sticri spune:

  Multumesc Lora! Gandirea pozitiva, Optimismul si Ego-ul nostru tin foarte mult de mintea noastra si mai putin de „gandirea prin/din inima”.
  Daca-mi permiti as pune niste versuri dintr-un cantec al lui Estas Tonne.

  „Faceți spațiu
  Pentru o stare de Grație
  Nu știți că programele voastre încărcate sunt doar un instrument
  Te mențin adormit
  Te împiedică să te adâncești în brațele/spațiul Iubirii
  Dar adevărul este că
  Ușa casei Zeiței rămâne deschisă
  Și EA este întotdeauna EA
  Doar așteptând, sperând
  Că tu vei face
  Un pic de spațiu
  Să iei o pauza
  Să respiri
  Să te odihnești
  Din măcinarea minții
  Pentru îmbrățișarea aceea față în față
  Cu Grația”

  O zi buna!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Life Design spune:

   Câtă Grație și Sinceritate exprimă aceste versuri . Mulțumesc 🌸

   Da Cristi, programele mentale țin de gândirea minții raționale ce vin din tipare din obiceiuri și din bagajul subconștientului cu care venim la Întrupare și pe care acolo sus , înainte de a veni ni-l asumăm, căci știm că suntem și o esența a iubirii pure divine, și de aplecăm urechea către ea, ea știe răspunsul la orice întrebare , răspunzând scurt cu Da sau Nu. Mintea rațională vine mereu cu virguli și dar…poate .. cumva… Prin minte ajungem la Spirit, prin inimă trăim sentimentele sufletului. Liberul arbitru mereu e la îndemâna fiecăruia.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.