Fericirea este o alegere!

on

Trăim în acest plan fizic dual. Dualitatea doar este și dacă contemplam bine acest dual vom înțelege că e un întreg , un câmp magnetic, un TOT, un Unu de la cel mai mic minus până la cel mai mare plus. E doar un întreg complex cu tot și de toate, și dacă doar asta am conștientiza deja percepem cât de norocoși suntem că avem de unde alege. Din tot amalgamanul câmpului , dimensiunilor în care suntem( dimensiuni căci trecerea se face treptat , ca la școala, te afli in o anumită clasă dar Amintește-ți ca făci parte din o școala mare), deci, avem puterea și dreptul de a alege spre ce să ne concentram, pe ce punem atenția și intenția,pe minus, negativ, dezastru, rău , întuneric …etc, sau pe lucruri mai utile , pozitive, pe oameni inspirationali ce emană lumină să ne încărcăm , în schimbul pierderii de timp de a critica și blama pe alții sau și mai rău pe noi înșine de a ne vedea neputincioșii. Evitați propria critica, comparația se face doar tu cel de azi cu tine cel de ieri.

In tot acest proces Alegerea și Intentia joaca un rol important . Ce alegem, unde privim, spre ce speram și intenționăm să ne direcționăm. Așa ne proiectăm viața.

Fericirea e o alegere, alegi ce să părti si căror frecvențe să te acordezi. Auzeam cum alții fac trimitere să privești soarele, copacul, … și !? copacul îți va achita facturile, va umple stomacul și îngriji corpul fizic . Eu pentru moment nu rezonez cu Contemplarea copacului , poate în altă viață sau când voi fi depășit multe lecții ce țin cotidian. Văd mai util să scotoces în acțiunile și persoanele cu care mă întâlnesc actual, acolo să văd punctele forte si scoate la lumină, să le arăt propriile lor instrumente interioare cu care procesează zilnic situațiile si problemele care se confrună. Aici eu văd o fericire , nu în contemplarea unei frunze sau starea de „Flower power”scuzați-mi termenul, dar o zic doar ca sa mă fac înțeleasă, aceasta stare de „new age”, noua era, are și ea rostul său dar intr-o anumită perioadă de timp, precum și religia, ea tot are rostul sau celor care încep să înțeleagă legătura dintre ei și divin, dat când religia sau biserica este privită altfel de anumite persoane asta arată că acele persoane Sung pregătite să pașească singure calea ascensiunii.

Fac trimitere la a fi sinceri cu propria conștiința și a privi lucrurile dincolo de ceea ce vedem la prima vedere. Cineva poate spune că el îi vede pe alții Fericiți dar el/ea nu este așa . Știți de ce …? Pentru că se alege de a privi fericirea altora dar nu propria fericire sau posibila ce poate fi prin careva oportunități ce le simțiți că vi se oferă.Veți spune de unde să știu ca oportunitățile care le întrevăd îmi pot provoca fericire? Nu vei ști până nu vei pași cu curaj și să vezi ce-ți oferă universul , oricum vei învață ceva. Orice vă este oferit sau vine în față este pentri că meritați și puteți îndeplini. Orice vis cel visați este pentru doar creierul vostru îl vede deci doar creierul vostru îl poate materializa, dar daca o vedeți și puneți doar ca doar ceva frumos ,doar un vis sau o idei splendida, așa va rămâne , doar la nivel de ideie. Fericirea se produce prin acțiunea omului prin îndemnarea a ce visezi. Va fi mult mai dezastruos dacă nu vei alege să vezi ce-ți oferă… Riști să nu mai ai oportunitatea plus emiți și un mesaj universului un -NU- nu vreau . Deci, nu vei mai primi alte șanse .

Fericirea uneori sta chiar lângă tine, dar fiind legat la ochi simplu nu ai cum vedea..de ce? Pentru că mulți, și e trist să văd asta , cum aleg să vadă numai lucrurile ce le fac rău , aleg să vadă numai minusurile altora, știrile de la 17:00 sunt o hrana zilnică pentru a menține aceasta stare. Oare când vom învață să privim doar în curtea noastră.

Deci, aveți dreptul să alegeți ce priviți , ascultați , spre ce vă îndreptați, spre ce vă direcționați , cum priviți oamenii, ca răi și buni sau doar ca elevi ca și noi în școala vieții , și cjm fac sau cum ar fi mai bine să facă e doar o presupunere a noastră, nu avem de unde ști ce au de învățat, deci tot ce putem face pentru alții, o spun mereu oamenilor cu care lucrez, „Tu poți spune ce ai face tu în acea situatie, niciodată nu insista cum ar trebui cineva să facă, încurajează și spune-i că are dreptul sa aleagă cum face, așa nu creezi dependentă să vina permanent la tine pentru soluții ca nu știi ce efecte pot avea, apoi chiar îți dorești a lua responsabilitate pentru alții , căci ei vor veni la tine să-ți zică, ca ți-au urmat sfatul și uite au dat-o in bară. Deci tot ce poți face este să le spui ce ai face tu in acea situatie și atât, in rest e decizia lor cum fac. ”

Fiți atenți ce alegeri faceți din tot amalgamanul vieții. Și ce intenții emiteti căci aia veți atrage . Puneți intenția să fii fericit și vei simți interior care e direcția spre ce să te îndrepți.

Tu ,îți discerni clar alegerile , te poartă în direcția dorită ?

Cei ce aleg a-și dezvolta mai bine propriul discernământ, printr-un curs sau program personalizat, îmi pot scri dogarulora@gmail.com .

Lora Dogaru

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. sticri spune:

  Lora, multa intelepciune si adevar ai pus in vorbele de mai sus!
  Multumesc!

  „Greseala oamenilor a fost ca niciodata nu s-au priceput sa se uite langa ei. Li s-a parut ca daca fericirea exista, ea trebuie sa fie inaccesibila sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizontul lor” (Octavian Paler)

  O zi minunata!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Life Design spune:

   Greșeală care dacă e sesizată la timp ne schimbă viața .

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.