Refuzul care ajută

V-ați întrebat vreodată de ce înțelepții în loc să ajute lumea le explică lucruri celor care pot și sunt gata să înțeleagă sau doar refuză . ? Refuzul deseori poate declanșa o schimbare, spre binele tuturor.

Ajung momente să fii și sa înțelegi mai bine multe lucruri vâre se întâmpla în jurul tău. Ești ca un obsevat și observator ce înțelege că lumea uneori se lamentează căci se sint ei așa mai victimizați, mai pe poziția de a primi mila cuiva, uneori fiind tu sau altcineva cel de la care se așteaptă mila.

Dar prin milă omul nu va învață niciodată , ba mai mult îi crezi o dependentă să tot vină la sursa unde a primit hrana.

Provocările , problemele, viața le aduce ca să-l învețe pe om ceva din toată povestea. Viata nu-i grea , viața vrea să ne învețe – ce putem învață din ea, fiecar își poate face propria listă aici, din ce a învățat pana acum și ce caută viața să-l învețe acum in acest moment al vieții sale .

Da, e o alegere și asta de a fi disponibil să lamentările și problemele altora, dar nu uita ca să-l poți ajuta, unu -tu ai nevoie să fii pe poziția frecvențelor mai înalte decât cel ce îți Descarcă lamentările. Tu fiind pe o frecventa mai înaltă ești ca și protejat să nu fii inundat de energia „milei”, energia lamentațiilor și victimizarilor. Doi- nu-l hrănești dându-i ce vrea ori de câte ori va avea nevoie de ceva. Îl susții o dată , de două, trei ori apoi îl încurajezi să meargă și caute singur hrana sau rezolvarea problemelor .

Ezitați a fi coșul pentru șervețele plânse a celor lamentări .

Dacă veți observa mai atent, veți vedea ca unii au făcut chiar un obicei și-n care nu sunt conștienți poate ce fac dar o fac căci își primesc rezultatul dorit, ăsta e -șantaj emoțional. Uneori oamenii cu știință sau fata știință dar se folosesc de șantaj emoțional ca să-și obțină cele dorite.

Cum să știi când și dacă cineva chiar are nevoie de susținere sau e doar un obicei ale celelalte persoane ? Simțul vostru, intuiția , celnmai bun sfătuitor. Întrebați-vă întâi de toate pe voi înșiva ” .. eu îmi doresc asta ? să fac , spun, acționez precum mi se sugerează ? ” veți fi uimit , dar răspunsul vine imediat, și e in Da sau in Nu.

Când e Da înseamnă ca ați perceput persoana care a venit către voi a fi cu intenții bune și vi sunteți în grad S-o ajutați , susțineți , totuși atenție, ca în timp să nu creți dependentă.

Când simțiti un Nu, fiți cât mai înțelegători, privind persoana cu compasiune și lăsați-o ca viata să o învețe lecția curajului de merge și a-și depăși singura provocările și problemele , a învață de dobândi rezultate pe câte voi le-ați dobândit. Rezultate care și voi la rându vostru le-ați învățat. Nu neg că persoanele pot avea probleme sau incapacități de a face ceva sau de a înțelege. Dar,cum altfel vor învăța să înțeleagă, dacă li se oferă totul pe tavă ?

Este o diferența în atitudinea care poate fi în față acestor persoane. Eu nu neg că ar trece prin situații dificile ci Neg disponibilitatea de a face o schimbare. Uneori un refuz poate genera o schimbare in celălat. Acest aspect putini îl observa și îl lasă in umbra alergând sa ajute pe toată lumea. Ajutorul e binevenit și benefic, dar nu in cazul când alegi să fii puntea cuiva de a depăși orice situatie. Aparte că îți irosești timpul și energia în zadar.

Fiți atenți la vi se cere, sa fiți coș de șervețele pentru lamentări, o punte peste care când e nevoie de trecut să fiți acolo, dar cel mai important fiți atenți poate fi se cere într-un mod sublim, căci anume tu ești persoana care observa lucruri mai dincolo de aparențe, și Refuzul tău în unele cazuri poate inițial a face clocote în celălalt dar mai apoi acel clocot să devină o schimbare măreață în viața acelei persoane, și care cu siguranța se va aminti de tine și-ți va mulțimi că ai reușit să vezi dincolo de aparențe provocând printr-un refuz la un anumit moment ai declanșat o schimbare a vieții sale. O lecție de trezire a conștiinței, a încrederii și curajului în celălalt că și el poate face lucruri cum le faci tu !

Tind sa cred că uneori un Nu poate ajuta mai mult decât un Da !

LoRa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.