Onorați-vă !!!

Unu din cele mai grele momente este să ne recunoaștem propriile greșeli, frici, temeri, umbre, suferințe ascunse , răni… Dar oare, cât de mult înțelegem câta importanță au ele în viata noastră și ce scop au ? Prin ele creștem, prin ele depășim momente, învățăm , ne ridicăm și mergem înainte … Da, cicatrici vizibile sau nu, însă ele ne marchează și cu scop să împuternicească nu numai sufletul nostru ci și a celorlalți prin exemplu nostru că da, se poate depăși orice.

„Rana este locul pe unde intră lumina”

Rumi

Sufletele mari își aleg și răni mari… căci acolo poate intra și mai multă lumină. Pe cât de mare e rana pe atât de multă lumină are.

Provocările vieții, sunt nu pentru a vedea dacă se pot depăși, ci CUM pot fi depășite .

Fiecare din noi a trecut prin momente mai mult su mai puțin plăcute care l-a marcat profund. Acea zonă nu este o rană ci o poartă pe unde iese lumina interioară, puterea de a depăși și modul cum s-a depășit, modalitatea sufletului să simtă curajul și să-l poată împărtăși și altora care trec prin aceleași situații .

Uneori poate chiar și prin greșelile noastre , dar oare, dacă se știa o modalitate mai bună la acel moment nu se aplica ..? Sigur că se aplica , deci să nu dezvoltam frustrări prin, „…poate dacă atunci făceam altfel era altfel…” nu, nu avem de unde ști cum era să fie, deci să acceptăm și asumăm susținând că: „Am făcut ce se putea cel mai bine în acel moment ” , și asta e valabil in orice situație, împrejurări ..etc.

Recunoașterea și asumarea rănilor arată curajul și puterea de a merge mai departe Învățând lecții, uneori poate prea multe lecții, dar sufletul duce atât cât poate duce. Lecții ce pot fi împărtășite și altora ce se afla pe aceeași cale.

Ridicați-vă din a plânge prin ce ați trecut , ci asumați-vă și găsiți curajul să Luminați așa cum sunteți prin răni, răni ce nimeni nu putea simți ce ați simțit voi, poate ceva similar, dar nu identic, suntem unici și deci și unicitatea vieților cu tot amalgamanul ei e unic.

Onorați-vă sufletul , și mândriți-vă de voi.

Nu să trâmbițăm prin ce am trecut ci CUM am trecut dar și acel CUM e să fie spus numai în momente când întâlnim pe cineva pe accesi cale ce am parcurs-o noi.

Toate rănile sunt uși pe unde iese luminile sufletului care a depășit acele traiectorii. Și care pot fi și sunt o lumină în întuneric pentru alții aflați pe aceeși cale .

Mesajul poate fi preluat , mulțumesc !

LoRa

8 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. sticri spune:

  Multumesc Lora!
  Acest mesaj nu putea sa fie scris decat de un „Suflet Mare” care a experimentat, a trecut mai departe si a inteleles lectiile uneori mai crunte ale vietii.
  O zi minutata!

  Apreciat de 2 persoane

  1. Life Design spune:

   Mulțumesc! Mesajul e și pentru toți cei ce citesc … căci nimic nu-i întâmplator dacă au ajuns să citească aceste rânduri.
   E o zi a palindromului, minunată pentru a transforma rănile în lumină .

   Apreciat de 2 persoane

   1. Maria Daniela spune:

    Draga LoRa asa este, a fost o zi RARA si minunata ieri,
    minunata si pentru ca ai venit cu articolul tau care a adus multa constientizare !
    Iti multumesc si te imbratisez !

    Apreciat de 1 persoană

   2. Life Design spune:

    Draga mea, fiecare zi e minunata , căci e acum, azi te ridici cu o treaptă mai sus ca ieri căci ai înțeles ceva din acel ieri.. și tot așa spre devenire . Fiece zi o împlinește cu ceva mai mult decât cea de ieri.
    Îmbrățișați deschiderea !!! 💜

    Apreciat de 1 persoană

 2. sticri spune:

  Multumesc!
  02.02.2020.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Maria Daniela spune:

  Mulțumesc foarte mult dragă LoRa pentru acest articol foarte inspirat. Am reflectat de multe ori asupra pasajului din Rumi subliniat de tine „Rana este locul pe unde intră lumina” acesta este un adevar de mare profunzime și înțelepciune.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Life Design spune:

   Mulțumesc Maria Daniela ! e bucurie să te văd cum luminezi și rezonezi ))))

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.