A fi versus a face.

Par identice dar fac o diferență enormă, dacă sunt întelese și integrate. Întelegând deosebirea dintre ele dezvoltăm un discernământ clar.

Când „credem”că ne supără o persoană, defapt nu ea ne supăra ci comportamentul ei. Când face o faptă necugetată, ne mâhnește fapta persoanei nu persoana însuși.

” Ești un prost”, ” ești un incapabil „, ” ești agresiv” , „ești neputincioasa ” ….etc. Toate astea nu fac decât să mențină și amplifice tensiuni cu conținut vibrațional de frecvențe joase. Dezvoltă judecata , menține mâhnirea, ura și dezamăgirea. Mai mult, îl cufundă și pe celelalt în întuneric.

Putem transforma astfel de situații abordând altfel lucrurile. Cum? Întelegând că fapta nechibzuintă e doar o faptă nechibzuită nu și persoana în sine e nechibzuită. Doar fapta! Atitudinea când abordăm doar fapta persoanei schimbă starea proprie. Nu mai emitem judecată ci înțelegere și compasiune. Înțelegere că nu suntem prefecți , fiecare având ritmul si gradul său de dezvoltare în a percepe lucruri, asta mai înseamnă și compasiunea care o emitem discutand cu persoana care a înfăptuit astfel de fapte, ne ajută să înțelegem că ea defapt încă nu cunoaște lucruri ( aici nu includ manipulatorii , acolo e altă poveste) .

E trist să vezi cum și unui copil enenrgic i se va repeta de multe ori că e obraznic , nerușinos, neastâmpărat , agresiv chiar , in loc părinții să observe cauza efectelor. Așa dezvoltă un obicei în ai repeta una și aceeași etichetă , obiceiul devine o credință, copilu fiind obișnuit cu ce i se repetă ajunge să accepte că chiar așa este și se comportă precum a fost etichetat. Dar ne dorim copii frumoși și deștepți să crească…

La fel e și in cazul unui adult . Dacă înțelegem că el la baza e tot un om care își învață lecțiile aici așa cum poate , în ritmul său, cum poate el la acel moment. Atenționând că faptele sale defapt îl defăimează, îi putem face să înțeleagă că data viitoare pot face mai bine. Astfel și noi căpătăm un discernământ mai clar cum suntem făcuți. Așa înțelegem că și noi nu suntem faptele noastre care uneori ne pun în situații mai puțin plăcute, și învățam pe parcurs.

Pus in aplicare acest discernământ va evita toată judecata făcută vreodată cuiva și nouă înșine.

LoRa

Mesajul poate fi preluat păstrând conținutul și menționând sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.