Voința

Când știi ce ești totul se schimbă.

Nu mai poți spune că nu știi ceea ce ai aflat și știi cum te poți schimba. Până la un anumit moment nu cunoșteai, dar când cunoști cum e de făcut, nu mai e scuză.

Ești înțeles cât timp nu cunoșteai, dar când primești instrumentele și suportul necesar nu mai poți spune că: ‘nu știi ‘

Odată pornită pe calea cunoașterii de sine , nu ai cum să te oprești. Înțelegi diferența, simți trăirea altfel, și chiar de pare periculos, oricum te avânți. Căci odată ce simți diferența nu poți, nu reușesti a sta pe loc. Eu cel puțin nu reușesc oricât mi-aș dori. Simți chemarea care nu o poți nega. Te propulsează să te scufunzi, să cunoști, să înțelegi de ce?

Rămâne doar voința. Și dacă voința nu-i nimic nu e. Voința precedează chiar și credința. Voința e combustibilul intențiilor.

Dacă vrei totul e posibil! Absolut totul .

Voița e un atribut divin. Toți profund o deținem. Dacă o ai pronunțată folosește-o în favoarea ta si celor din jur. Dacă simți că lipsește mergi la cauză, vezi ce te face să nu ai voință de a face lucrurile care știi bine că te-ar ajuta enorm dacă le vei face. Vei descoperi o convingere, tipar de frici , sau careva mască, însă nu te crampona și limita în ele. Încearcă să faci pași mici. C

Curajul nu este lipsa fricii și voința de a încerca. Acest gând poate fi un alt articol .

Toate bune.

Mesajul poate fi împărtășit atât timp cât este păstrat conținutul și indicată sursa .

Lora .

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. sticri spune:

  Buna seara Lora!
  Citind articolul tau am inteles ceva, dar nu sunt sigur ca e asa cum spun eu,…….deci eu cred ca exista unii oameni care inainte de a simti Vointa le este inoculata/activata Dorinta, spun eu de catre Divinitate. Aceasta Dorinta e ca o scanteie Divina care creste si apoi prin Vointa persoanei respective se transforma in actiune.
  Multumesc pentru articol Lora, reusesti prin aceste esee/ganduri/articole sa-i faci si pe altii care sunt interesati sa-si puna intrebari, sa faca corectii, etc.
  O seara …..cum si cat vrei tu de frumoasa sa ai Lora!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Life Design spune:

   Bună seara Sticri.
   Toți avem la bază voința, diferența este că unii o au ascunsă mai în umbră, alții și-au șlefuit interiorul și reușesc a-și manifesta voința . Divinitatea privește ființele egal. Unii încă nu au voința mare căci la anunite momente în viața lor au trăit ceva ce i-au determinat a-și pune în sertar voința . Aici, în copilărie mulți își pot aminti când li se spuneau că: “nu ai voie” , atât de des spuse aceste cuvinte formează un tipar, o convingere , ce îl face pe copil să creadă că chiar nu are voie. Și uite așa crește , căci mintea, conștientul lui a luat cuvintele ca adevăr și le-a înmagazinat în subconștient . Voința toți o avem, diferența este cât de mult lucește din noi.
   Dorința pentru mine e mai superficială. Poate fi dorința de a obține ceva, și nu întodeauna poate fi voința sufletului . Când spun voință mă refer la voința sufletului , dorința mă duce mai mult spre dorința minții , și aici e de revizuit care e cauza. Aici e un Exercițiu interesant care-l ofer oamenilor cu care vin la mine: Când simți dorința mare întrebă-te; cu ce scop vreau, pentru ce? și acel vreau va ieși , adică voința .
   Și încă ceva referitor la dorințe am scris în articolul ~Vise~
   Sper am fost explicită. Poate voi trata subiectul in alt articol .
   Seara liniștita să avem !

   Apreciat de 1 persoană

 2. Pingback: Voința – STICRI
 3. sticri spune:

  Eu le percepeam exact invers, adica Dorinta ca venind de la suflet fiind practic o idee, iar Vointa ca fiind a mintii pentru ca urma actiunea/infaptuirea/punerea in opera.
  Multumesc pentru precizari, chiar am inteles diferentele acum.
  O seara buna si tie!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.