Investește ca să ai.

Investește ca să cunoști, ca să te cunoști și crești personal.

Investește în tine că să te cunoști cu adevărat pentru a ști cum să reușesti ați modela și crea propria viață.Investește – în cunoașterea forțelor proprii, ce-ți va ajuta în dizolvarea fricii, în comunicarea eficientă, investește să-ți descoperi abilitățile, valorile personale și care odată descoperite să înveți cum să le oferi lumii, ca mai apoi să aducă beneficii tuturor. Sau cu alte cuvinte Investește în tine să descoperi la ce ești cel mai bun, să-ți câștigi traiul din ceea ce-ți place să faci. Investește în corpul tău, căci e numai unul, când spun asta mă refer la interiorul mai mult decât la exterior. Exteriorul e efectul interiorului. Când la exterior ceva nu-i plăcut, se știe că cauza e în interior. Când interiorul e sănătos, în armonie cu sufletul și mintea, exteriorul mereu radiază. Ca să avem un exterior solar și radiant, e util să mergem în interior să curățăm și aranjăm lucrurile, nu înafară.

Introspecția și creșterea personală aparține fiecărui om. E ca hrana zilnică.

Școala aceste lucruri nu le oferă, statul nici atât, căci vor pierde manipularea în masă, va pierde controlul asupra oamenilor și nu-i avantajează deloc. Părinții, ei ne iubesc așa cum suntem și ne oferă ceea ce li sa oferit și lor, ceea ce au știut și ei, căci să fi știut mai mult ne ofereau cu siguranță. Vinovați nu există. Nimeni nu-i vinovat, fiecare om face cât știe, cât poate el cel mai bine în acel moment respectiv.

Evitați să învinovățiți pe alții sau și mai groaznic să vă învivonățiți pe voi înșivă. Vinovăția e o energie de vibrație joasă ce macină corpul pe dinăuntru. Acceptați realitatea așa cum este și căutați să investiți în voi pentru a cunoaște cum să depășiți aceste momente. Nimeni nu a venit învățat gata pe pământ, toți învață să mânce, să facă primii pași, să pronunțe cuvinte pentru a fi înțeleși. Atunci de ce nu s-ar învață și cum să se descurce în viață? cum să creeze viața dorită?

O astfel de școală a vieții o putem culege de la bătrâni, din practica lor de viață când dau povețe înțelepte. Totuși, privind cum progresează lumea și atâtea tehnologii moderne, cred e deja momentul ca și mintea umană să-și descopere capacitatea de a se extinde mai repede și abilitatea de a înțelege lucruri în timpi mult mai rapizi.

Se găsește  multă informație comparativ cu câteva greutăți în urmă, și cumva suntem împunși pentru a procesa mai repede tot ce ni se întâmplă în viața de zi cu zi. Lucrurile au o viteză mai mare, și cumva e necesar și util de cunoscut cum să te descurci mai repede. Deci, căutați și investiți în propria voastră creștere și capacitate de a păși mai ușor și frumos prin viață.

E posibil, căci mintea vă aparține, voi sunteți patronul, deci învățați cum să o gestionați. Evitați s-o controlați căci are putere mult mai mare, însă o bună gestionare și structurare a gândurilor vă va ajuta foarte mult. Alimentați corpul sănătos nu numai cu alimente ci și cu energii bune. Este aproape inutilă o alimentație sănătoasă  dacă se mănâncă învinovățiri și aruncă pe gură furie.

Investește să cunosti cum să-ți modelezi viața .

Cum? Ce crezi tu că te-ar putea ajuta să te cunosti pe tine? Ceea ce te atrage și simți că-ți poate fi util, un curs, un workshop, un mentor, un psiholog, un coach, o carte, chiar și acel simplu jurnal zilnic foarte mult ajută. Zilnic scriind situațiile personale devii propriul tău observator, unu; vei elibera mintea de multe gânduri, doi; poți desluși firul roșu ce leagă traseul vieții tale, din urma căruia poți trage multe concluzii și învățături.

Succese și ai grijă de tine.

Pentru cei interesați de mai multă autocunoaștere în creșterea personală, îmi pot scri la:dogarulora@gmail.com

 

Lora  Dogaru.

Coach , LifeCoach.
    ACSTH / ICF
(International Coaching Federation)

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.