Cunoaște-te pe tine.

on

Zilnic dacă ne observăm, descoperim câte ceva despre noi. Lucrul cu propria persoană ne face mai buni. Conștientizările despre programele, convingerile,tiparele mentale pe care le deținem ne ajută să putem face schimbări. Căci, odată ce am înțeles cum funcționează sistemul propriu interior, știm ce avem de făcut ca să ajungem unde ne-am să fim, așa obținem obiectivele și împlinești visele.

Sunt multe și diverse programe ce presupun că odată ce le urmezi ajungi la succes. Am practicat foarte multe, unele chiar respectat punct cu punct dar nu au funcționat precum garantau autorii, de ce oare? Pentru că avem vieți unice nu identice. Mulți ani practicând programe ale succesului am avut multe aha-uri, acesta este succesul care l-am obținut, nu am ajuns la starea financiară descrisă de autorii milionari ci la starea de liniște, înțelege conștiență. Pentru mine starea lăuntrică de liniște nu are preț. E ca aerul, din care răsuflu zilnic. O stare de conștientizare în care înțeleg cum funcționează sistemul meu interior, ceea ce mă face să știu ce am de făcut ca să fac lucrurile mai bine. E ca o ghidare ce îți spune pe unde să mergi și ce ai de făcut mai departe. Am înțeles că nu există un program anume care îți poate garanta succesul. Programul devine individual și personalizat pentru fiecare om în parte. Fiecare are viața sa unică, relațiile sale, propriile sale împrejurări, situații care pot fi asemănătoare cu ale altor persoane dar niciodată identice, și dacă urmează careva sfaturi sau programe de dezvoltare profesională sau personală de multe ori pentru unii nu funcționează cum funcționează pentru alții. E firesc așa să fie, de ce? Pentru că suntem unic! Fieacare e unic ca persoană, cu aspectele și resursele sale. Și e bine să te cunosti bine și profund ca să știi cum să-ți gestionezi comportamentele în situații în care ai dori un progres în domeniu profesional sau o creștere, schimbare în domeniu personal. Ți-ai dori să-ți cunoști și alte aspecte ale ființei tale,? care dacă le-ai cunoaște ți-ar fi de folos zilnic în diferite situații de viață. Atunci Cunoaște-te pe tine și vei ști ce ai fe făcut ca să-ți modelezi viața după propria plăcere.

Când ajungi să te cunoști mai profund, să vezi ce programe îți sunt benefice și ce convingeri sau tipare îți limitează extinderea personală, ajungi să înțelegi că totul depinde de tine,înțelegi că nimănui nu-i poți reproșa nimic, căci tot ceea ce a fost, a fost prin propria ta alegere( chiar de e foarte greu de recunoscut asta e realitatea și cât nu ne-am ascunde după deget odată și odată tot la această conștientizare ajungem).

Și odată ce accepți asta, descoperi ce ai de făcut. Și ajungi la cel mai important lucru pe care omul îl caută SĂ ȘTIE CE ARE DE FĂCUT !

Ce ai de făcut îl descoperi tu singur.

Să îl descoperi mai ușor sau mai greu, mai repede sau mai lin, aici deja e alegerea fiecăruia. Pentru asta sunt multe cărți, ții un journal unde îți scrii totul despre tine ca sa te observi dintr-o parte și să intelegi la ce aspecte ai de lucrat. Sau îți alegi un mentor, facilitator, coach… oricine crezi că te-ar îndruma și simți tu că te poate ajuta.

Spre folos.

Celor interesați de a-și descoperi propriul sau sistem interior cum funcționează și ce pași are de făcut, pot să-mi scrie dacă simt că le-ar fi utilă ghidare și suportul meu, vom face un curs personalizat.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.