Șocul realității .

Realitatea doar este și este nicicum. Dacă zici că este tristă- te cred, dacă zici ca este veselă- te cred, dacă zici că e crudă- te cred, dacă zici că este o iluzie- te cred. Realitatea e nicicum și este  așa cum o percepem. Înțelegem realitatea atât cât suntem pregătiți și putem s-o înțelegem.

Pe cât  de complecși suntem, pe atât de complexă ne este și realitatea. Prost sau deștept, sărac sau bogat  e doar o etichetă a două extreme. Eticheta e doar o chestiune de timp. Într-un final toate se schimbă , căci totul e intr-o  mișcare continuă și constantă. Săracul nu-i prost, el are nevoie de o anumită experiență ca să înțeleagă că poate avea mai mult dacă  ar vrea. Bogatului, averile îi trebuiesc ca să înțeleagă că bogăția adevărată este altceva, dar asta o înțelege numai atunci când averile nu-i dau fericirea visată. Toate sunt numai niște experiențe. La unii durează mai puțin și înțeleg mai repede , alții  au nevoie de mai mulți ani ,uneori chiar vieți ca să înțeleagă.

Reușim să înțelegem numai experimentând.

Așa suntem programați .

Căutăm și tindem defapt spre echilibru. Echilibrul însă îl putem atinge numai  prin experimentarea ambelor extreme. De exemplu: un echilibru îl putem observa în perioadele când corpul cere un anumit produs, o poftă mare de ceva o perioadă de timp, apoi dispare pofta, după ce am dat corpului alimentul cerut. Semn că corpul și-a luat necesarul.

În realitatea propriei vieți la echilibru ajungem prin experiențe. Astfel, omul până nu experimentează ceva anume nu va înțelege ce alții tot vorbesc și încercă ai explica de ce anumite  acțiuni sunt prielnice și altele nu.

Este inutil a explica cuiva că se află în  glod, și îi poți oferi sprijin, cel puțin să îi împărtăși cunoașterea din experiențele tale,cum ai făcut tu depășind anumite situații,dacă el nu vrea să asculte. El alege și îi place să joace drame, să se lupte cu ispita( așa i-a zis preotul, de parcă preotul e stăpânul vieții lui) sau victima vieții, e alegerea lui, e realitatea lui și nu poți decât să accepți oricât bine nu i-ai dori acelui om.Nu poți face nimic altceva decât să îi respecți alegerea propriei sale experiențe. Și când singur va dori să facă ceva, numai atunci vei putea interveni. Subliniez, când singur va vrea să facă ceva pentru o schimbare, nu să aștepte ca cineva să acționeze în locul său. Chiar fiind cineva apropiat, la fel, nu putem face nimic , și da e trist și dureros, însă altfel se pare nu înțelege .Și aici e alegerea ta, alegi să îl faci pe salvatorul, ignorându-ți propriile nevoi, propriile cerințe, satisfăcând “cerințele” altora  sau alegi să respecți alegerea celuilalt de a trai anumite experiențe, până va ajunge mintea sa să înțeleagă ce este benefic și ce este distrugător pentru el. Asta e realitatea sa. Aici deja ești pus în fața faptelor, ori tu îți cauți de viața ta ori îți sacrifici viața pentru “binele” așa zis și crezut de alții. Dar oare binele tău unde stă? Oare nu toți avem nevoie să stăm bine?

Realitatea fiecare o vede prin propriul sau vizor. Cineva trăiește horror, și se întâmplă că numai lui i se întâmplă astfel de istorii horror , plângându-se zilnic. Și îl cred că așa și este, așa funcționează legea atracție, atrage  ceea ce conține. Că ne place sau nu să recunoaștem acest lucru,asta e o altă poveste. Petrecând ceva timp în preajma acestor persoane, vei sesiza ca și tu ești absorbit, încet încet te transformi ca ei, și e firesc, suntem energie mișcătoare cu forma umana.

Alții trăind realitatea de tip comedie, fiind în preajma lor, te vei împleti și tu cu ei, făcând parte din comedie. Ai observat când cineva râde cu gust te molipsește indiferent de starea ta din acel moment.

Suntem ființe complexe , multidimensionale, și realitățile noastre la fel ne sunt complexe și multidimensionale.

Lumea a început a fi mai atentă la propria sa viață, caută a-și modela comportamentele, deschide și caută a-și modela modul de gândire,si e înbucurator faptul,totuși mai este și o virgulă, care stagnează mersul lucrurilor, rămâne ca omul  să mai și vrea .

Aici e șocul omului, își dă seama că toate ce i se întâmplă sunt într-un mod oarecare legate de alegerile și acțiunile sale, făcute adineauri sau mult timp în urmă. Aici e nasol de tot, își dă seama că are muncă și nu prea are chef… , e deja obișnuit că mama, tata, școala, statu, satul, șeful, Dumnezeu …, trebuie să îi dea.  

În împărăția sa conduce lenea cu o armată de scuze de toate gradele posibile.

Voința tăcută în sufletul său însă abia așteaptă a fi accesată pentru ași reconstrui a altă realitate. Toți ne dorim ceva mai bun. Dar ce oare facem noi ca să stam mai bine. E cazul să recunoaștem ceea ce avem și înțelegem ca numai noi ne putem schimba ceva, dacă vrem. Observăm efectele acțiunilor colectivului și mai puțin facem ceva individual pentru o schimbare.

Dacă vrei să schimbi lumea schimbă-te pe tine.

„Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” — Mahatma Gandhi

Nu-i ușor dar nu-i nici imposibil .

Îcepe cu : dă-ți voie să vrei

Să dai voie să vrei să ai o altfel de viață , să accepți că este cum este și să visezi cu ochii deschiși și cu picioarele pe pământ . Nimic nu se va schimba de la o zi la alta. De cât timp a fost nevoie să ajungi în situația în care nu-ți place…? Să nu te sperie că mult timp va trebui sau aproape imposibil să mai schimbi ceva, evită să crezi astfel, căci așa va fi dacă asta crezi și chiar că nu vom mai putea schimba ceva. Caută să-ți dai voie să crezi că vei putea schimba ceva.

Apoi: fă rai din ce ai

Nu aștepta clipa, momentul potrivit, nu va veni… momentul e acum. Acum trăiești viața, acum vrei să ai ce nu ai, păi atunci, acum începe cu ce ai să faci un pas spre ce-ți dorești. Sunt mai mult ca sigur că e posibil, dacă vrei -poți .

Exerseaza: recunoștință, detașarea de așteptări și iertarea .

Așteptările cel mai des ne țin pe loc. Să-mi facă, să-mi dea, să-mi zică…este dator…Încearcă o zi să nu ai nici o așteptare, vei fi surprins de ce schimbări vei avea.

Încearcă să mulțumești din când în când, pentru ceea ce ești ( asta e o altă lecție dură, mulți nu se acceptă așa cum sunt,…dar altă dată despre asta), pentru ce ai obținut până acum. Visăm în sus nemulțumiți de ce avem. Ca să te bucuri de ceva altceva, întâi să ne bucurăm de ce avem.

Iartă , cu fiecare iertare se vindecă o parte din sufletul tău. Cel mai greu e sa te ierți pe tine,dar odată ce începi a le pune pe foaie și apoi rupe în bucăți te vei simți mai ușor. Numai lucrând astfel cu tine vei avea reușite . Nimeni nu le va face în locul tău. Asta toți o știm bine.

Știu, nu-i ușor, dar nu-i nici imposibil să-ți creezi propria realitate.

P.S. Celor ce vor să își modeleze gândirea, obiceiurile, comportamentul, ceea ce le va modela realitatea, îi întâmpin și ofer suport cu sprijinul necesar pentru a deveni ceea ce își doresc a fi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.