Relațiile condiționate nu pot fi numite cupluri .

Unii își ascund afișarea în public , temâdu-se de o eventuală desparțire,căci ”Ce vor crede și spune lumea de mine“ sau poate nici nu și-o doresc,în schimb aduc argumente în relația de cuplu că așa e mai bine. Y visează la o relație consolidată și stabilă,lui X  îi convine așa, îi place de dăruirea lui Y, știind că o face necondiționat. Y se dedică și oferă tot ,cu credința că X va fi mulțumit ce i s-a făcut și va  aprecia. Îi apreciază careva gesturi o dată la jumate de an  restu fiind nemultumire, pe care Y se luptă să i le îndeplinească cu gândul că de data asta va fi mulțumit. Se menține cu acea apreciere care este făcută o dată la jumate de an luptându-se zilnic cu nemulțumirile lui X. Pentru Y nu ar conta viața sa personală atât, cât contează mulțumirea lui X. Pentru ca X să fie multumit nu cere nimic, dar în schimb dă orice are . Dorința de a fi un cuplu a lui Y către  X i se taie în bucăți cu răspunsul-“Îți place bine , dacă nu fă cum vrei “ .Y  simțind cum i se taie aerul,își linge rana și înaintează,căci momentan nu are unde merge . Când găsește o scăpare, apare X cu -”Vino acasă“. Au urmat apoi căteva astfel de tentative de scăpare. Într-un final X își dorește o relație cu Y ,dar fără condiționari și responsabilități  și Y să facă tot ce crede X că e bine de făcut. Pentru că X crede că așa  e corect.

X-dorește ca Y să facă lucrurile așa cum crede X că trebuiesc făcute,căci  așa e ca lumea, și omenește.

Y- face tot ce spune X pentru că îi vrea binele și vrea să fie mulțumit.

A fi om și a face omenește sunt lucru diferite .Este oare omenie atunci când trebuie a fi ascultat numai una din părți ,motivând că celălalt nu are idee de nimic,fără a căuta să-i cunoască adevăratele calități. Oare nu  fiecare poate să-și exprime drepturile egal de comun acord. Sau asta nu este omenie? Omenia e un tipar de credințe ale unei persoane sau un echilibru armoniosa  lucrurilor ?. Un parteneriat bazat pe câștig eu câștigi și tu sau numai ceea ce crede unul din părți că e bine?

Exprimați-vă deplin în orice .Toți avem drepturi depline Omenești. Dreptul la libera exprimare și liberul arbitru. Alegeți omenia,alegeți parteneriat(câștig/câștigi) și nu manipularea inconștientă. Dacă cineva are careva etichetă,un serviciu mai plătit,sau își permite ceva mai mult ,nu-i spus că ceea ce cred ei și cum cred ei este omenie. Asta e pură manipulare din lipsă de neștiință. E om acel ce dă și altuia (unica condiție poate fi câștig/câștigi)  nu cel ce cere .

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.