“Valorezi atât cât te apreciezi”

Fiecare lucru are o valoare , diferența de valoare o face omul. Cred eu ,la baza noastră suntem toți valori divine , cu potențial măreț , diferența o face rezultatele muncii proprii. Munca de a aduce la lumina exterioară bogăția din interiorul sufletului . Asta cred eu,e cea mai importantă muncă de făcut.Fiecare din noi are o chemare lăuntrică, bine ar fi să o audă aducând-o la lumină exteriorului , acea bogăția interioară.

Nu sunt de părerea a clasifica oamenii , buni sau răi, proști sau deștepți , ci mai degrabă îi putem clasifica după faptele lor . Noi toți deținem firul vieții și cel al conștienții. Că cineva își foloseste mai mult sau mai puțin conștient potențialul , sursa a tot ce există în fiecare din noi, asta e altă poveste. Ceea ce vreau să accentuez mai mult , este faptul că fiecare deține acel potențial valoros, resurse ce cerul, universul , divinitatea , Domnu, chemați-l cum doriți, ni le-a dat , rămâne ca fiecare din noi ,să le scoată la lumina zilei ceea ce deținem deja.

Încă n-am auzit ca cineva să își descopere careva abilități , talente , ajungând numai pe un vârf de munte sau câstigând numai un cont în bancă. Nu-i cazul să fii undeva sau condiționat de ceva sau cineva ca să-ți poți descoperi puterea ta, virtuțile latente, atributitele potrivite ființei tale.

Unica condiționarea dacă aș putea spune, este aceea când deja viața însăși te condiționează să descoperi mai multe despre tine decât știai. Și paradoxul e că noi credem că ni se închid uși , pe când defapt , viața ne împinge către alte uși , nivele , etape mai mari ale vieții. De ex; suferința care e cazul cel mai des întâlnit când te simți ca condiționat cumva , că să îți pui mai multe întrebări de genul ..” de ce mie?” ..”cumsă fac să ies din zona aceasta ..?” Cu talente toți ne naștem , anumite abilitați fiecare deja le deține , altele se poat dezvolta pe parcursul vieții , rămâne numai descoperi și șlefui ceea ce deja deținem .

Nu ced a fi corect ,a devaloriza un om ,numai din motiv că încă nu a reușit a scoate la lumină bijuteriile sale interioare. Fiecare face cum reușește și cât reușește . Toate au timpul sau și se întâmplă la momentul potrivit . Dar odată descoperită , puterea și bogăția interioară , unu, dă plus valoare deținătorului , și doi aduce beneficii nu numai lui însuși, ci și celorlalți, de învață a manevra corect și manifesta frumos bogăția cu potențialul său interior.

<Sună frumos ,însă nu toți sunt capabili>

-ar spune unii.

Și eu vă răspund ; ba toți sunt capabili, și cel mai important, este util și bene a înțelege faptul dat , că ; •Toți suntem capabili•

Posibil cineva mai ușor ajunge altul mai greu , însă toți descoperim la un moment dat că suntem capabili mai mult decât credeam anterior , asta depinde și de convingerile proprii.

Cum să-și descopere omul puterea, potențialul interior ???

Sunt multe căi. Și fiecare va merge acolo unde simte că este potrivit pentru el.

O cale mai lungă este făcând propriile cercetări , scrieri prin jurnale personale, introspecțiile foarte mult ajută pentru a-și găsi răspuns la situații ce îi frământă.

Alții merg la diferite cursuri, traininguri , workshopuri pe diferite domenii , luând de la fiecare câte ceva.

Sunt însă și persoane mai hotărâte în schimbarea personală , apelând la un coach, mentor , fiindu-i ghid pe parcursul procesului ce poate dura de la câteva zile la câteva luni sau chiar și ani , în dependență de scopurile și obiectivele propuse spre obținere.

Poți mai mult decât îți închipui , valorezi mai mult decât crezi .Nu uita asta , prețuiește-te și crede în tine.

Descoperă-ți potențialul propriu și asul tău , scoate-l la lumină spre beneficiu tuturor inclusiv și al tău .

Lora.Dogaru

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.